Τα αρχικά SEO σημαίνουν Search Engine Optimization ή στα ελληνικά “βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης”.

Το SEO περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν , είτε εντός της ιστοσελίδας , είτε εκτός της ιστοσελίδας , ώστε να εμφανίζεται η ιστοσελίδα  ει δυνατόν στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων

των μηχανών αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις (keywords) που βάζει ο χρήστης στην μπάρα αναζήτησης της μηχανής αναζήτησης (π.χ. Google). Αυτό εξασφαλίζει μεγάλη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα , καθώς οι περισσότεροι χρήστες, πλοηγούνται στις ιστοσελίδες των πρώτων αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Για παράδειγμα αν φτιάξουμε μία ιστοσελίδα που έχει ως κύριο θέμα την εκπαίδευση σκύλων , αυτό που επιδιώκουμε κάνοντας διάφορες SEO ενέργειες είναι να εμφανίζεται η ιστοσελίδα αυτή στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης όταν ο χρήστης βάλει στο google τις λέξεις κλειδιά: εκπαίδευση σκύλων,  εκπαίδευση σκύλου, βασική εκπαίδευση σκύλου κτλ.
Αν φτιάξουμε την ιστοσελίδα στα Αγγλικά, τότε μέσω των ενεργειών SEO ενεργειών αποσκουπούμε να εμφανίζεται η ιστοσελίδα μας στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης για τις αντίστοιχες λέξεις στα Αγγλικά π.χ. puppy training, dog training κτλ.

 

Ποιοί είμαστε

 

greatweb

 

Εμπειρία, επαγγελματισμός, γνώση, ταχύτητα